PROSINAC 2022

I ove godine smo iz vlastitih sredstava odvojili 700 kuna, kupili šalice i slatkiše i od toga složili 20 paketića koje smo odnjeli na dječji odjel OB Karlovac. Djelatnice odjela će ih podijeliti djeci koja se u danima od Svetog Nikole pa nadalje zateknu na odjelima bolnice.

LISTOPAD 2022

Radionica Udruge "Sveta Veronika" u skolpu projekta "72 sata bez kompromisa"

Naša Udruga zbog situacija s Covidom i dalje nije u mogućnosti obavljati svoje radionice u bolnici, stoga smo se i ove godine priključili akciji "72 sata bez kompromisa". To je međunarodni volonterski projekt koji se ove godine održava od 13. do 15. listopada diljem Hrvatske. U gradu Karlovcu projekt organizira zajednica ZAMAK po četvrti put. Projekt kroz vikend želi okupiti mlade i sudjelovanjem na konkretnim akcijama promovirati volontiranje kao poželjnu aktivnost. Pri prijavi mladi ne mogu odabrati akciju na kojoj će sudjelovati i po tome je ovaj projekt posebno zanimljiv i drugačiji od drugih.  Mladi beskompromisno daju svoje vrijeme, vještine i talente za potrebe u zajednici. Udruga Sveta Veronika je u subotu, 15. listopada u prostoriji Pastoralnog centra Nacionalnog svetišta Svetog Josipa u Karlovcu, sprovela radionicu pod imenom "Veronikina djeca" na kojoj je sudjelovalo 13 mladih, predsjednica Udruge Vesna Jagić i volonterka u našoj udruzi Marina Felić. Pod vodstvom Vesne Jagić izrađivali smo straničnike za knjige s porukama. Straničnike ćemo odnjeti u bolnicu, a tamo će biti podjeleni djeci. Nadamo se da će ih taj mali znak pažnje razveseliti.TRAVANJ 2022

https://trend.com.hr/2022/04/01/ob-karlovac-predana-donacija-prikupljena-na-quattro-river-rallyju/

https://radio-mreznica.hr/svi-prezadovpljni-quattro-river-rallyjem-imao-i-humanitarnu-notu-donirali-karlovacku-pedijatriju/


LISTOPAD 2021

Naša Udruga zbog situacija s Covidom nije u mogućnosti obavljati svoje radionice u bolnici, stoga smo se i ove godine priključili akciji "72 sata bez kompromisa" To je međunarodni volonterski projekt koji se ove godine održava od 14. do 17. listopada u 16 gradova diljem Hrvatske. U gradu Karlovcu projekt organizira zajednica ZAMAK po treći puta, a prošlih godina okupio je 200 volontera na 25 različitih akcija. Projekt kroz vikend želi okupiti mlade i sudjelovanjem na konkretnim volonterskim akcijama promovirati volontiranje kao poželjnu aktivnost. Pri prijavi mladi ne mogu odabrati akciju na kojoj će sudjelovati i po tome je ovaj projekt posebno zanimljiv i drugačiji od drugih. Mladi beskompromisno daruju svoje vrijeme, vještine i talente za potrebe u zajednici.
Udruga "Sveta Veronika" je u subotu, 16. Listopada, u prostoriji Pastoralnog centra Nacionalnog svetišta Svetog Josipa u Karlovcu, sprovela radionicu pod imenom "Veronikina djeca" na kojoj je sudjelovalo 9 Mladih, dvije članice udruge(Vesna Jagić i Nada Beljan) i volonterka u našoj udruzi Jasmina Rendulić. Pod vodstvom Vesne Jagić izrađivali smo straničnike s porukama i privjeske. Straničnike i privjeske ćemo odnjeti u bolnicu, a tamo će biti podjeljeni djeci. Zamišljeno je da napravimo još takvih poklončića koje će dobivati sva djeca koja dođu na pregled ili boravak u bolnicu. Nadamo se da će ih taj mali znak pažnje razveseliti.

SVIBANJ 2021

Izvještaj o radu u 2020. godini

Kako su od kraja siječnja 2020. godine, zbog virusa gripe, zabranjene posjete bolnicama i naša udruga je obustavila rad na radionicama dok zabrana posjeta ne bude ukinuta. S obzirom na pandemiju koja je usljedila ( i propisane mjere zbog situacije s Covidom-19) do sada joü nisu dozvoljene posjete u bolnici te je tako Udruga u 2020. godini održavala radionice na dječjim odjelima samo u siječnju. Održano je 8 radionica na kojima je prisustvovalo 16-ero djece, a radionice je održavalo 7 volontera.

U studenom smo dobili donaciju djelatnika Erste banke u iznosu od 700,00kn za kupovinu poklona za djecu na dječjim odjelima OB Karlovac za blagdan Svetog Nikole. Kupljeni su prigodni pokloni (20 komada) i dostavljeni na odjel pedijatrije sa zamolbom da se podijele djeci koja su u danima od Svetog Nikole pa nadalje zateknu na odjelima bolnice.SIJEČANJ 2020

Izvještaj o radu u 2019. godini

U 2019. godini Udruga "Sveta Veronika" prijavila se na nekoliko natječaja za financiranje projekata.
Udruga "RTL pomaže djeci" je prepoznala naš rad i od njih smo dobili likovni materijal za maše radionice (u vrijednosti od 2.000,00 kuna) te dvije sadnice crvenog javora, dvije parkovne klupe i podlogu za igru kao pomoć pri uređenju Terapijskog parka "Nikola Šebetić" pri Općoj bolnici Karlovac-dječji modul (u vrijednosti od 4.700,00 kuna). Taj dio parka će biti uređen uz pomoć tehničke službe OB Karlovac.

Za projekt"Vrijeme je za priču" smo od grada Karlovca (Ured Gradonačelnika) i Gradske toplane dobili 5.300,00 kuna. Projekt je trajao od rujna do prosinca i tijekom tog razdoblja educirano je 16 novih volontera (najviše učenika Gimnazije Karlovac). U svibnju smo se uključili s tri radionice u Karlovački vrtuljak i akciju "Hrvatska volontira" s odrađene četiri radionice.

Uključili smo se u volontersku akciju "72 sata bez kompromisa" s dvije radionice koje su održane na pedijatriskom odjelu OB Karlovac (igra i čitanje slikovnice) i prostoriji Nacionalnog Svetišta Svetog Josipa (izrada papirnatih sovica za uređenje dječjeg odjela) na kojima je sudjelovalo 22 volontera.

Kroz cijelu godinu je planirano oko 140 radionica koje su uglavnom sve i održane (tek u nekoliko planiranih termina nije bilo djece koja su bila u mogućnosti prisustvovati).

Ukupno je na radionicama tijekom cijele godine sudjelovalo 29 volontera kojima i ovim putem zahvaljujemo i nadamo se daljnjoj suradnji.

Zahvaljujemo i građanima koji su svojim donacijama pridonjeli nešem radu.

STUDENI 2019

U srijedu 30. studenog 2019. godine, je u čekaonici dječje dnevne bolnice održana edukacija za nove volonterke naše udruge. Radujemo se suradnji s njima.
Nedelja, 3. studenog 2019. godine, bio je dan sjećanja na pokojnu gđu. dr. Veru Kokot, u čiji znak sjećanja si je ime dala naša udruga.

LISTOPAD 2019

U subotu 28.09.2019. godine održan je Sajam udruga u Karlovcu. Prezentirali smo rad udruge u cilju pronalaska novih volontera, Teta pričalica u bolnici.
Na poticaj mladih iz Udruge Zamak naša se udruga uključila u akciju 72 sata bez kompromisa.
U petak, 18. listopada 2019. godine je na pedijatriji Opće bolnice Karlovac održana radionica pod imenom "Maštaonica" na kojoj su prisustvovala bolesna djevojčica s mamom i šest volonterki. Pročitale smo slikovnicu G. Viteza: Ogledalce i poigrale se papirom te napravile kravate(za svjetski dan kravate) i psiće da čuvaju djevojčicu u bolničkoj sobi.
U subotu, 19. listopada 2019. godine je u dvorani kraj Crkve svetog Josipa na Dubovcu održana likovna radionica na kojoj smo izrađivale sovice kojima ćemo ukrasiti dječji odjel i čekaonicu ispred odjela.


SVIBANJ 2019

Udruga se priključila u akciju Hrvatska volontira"Možemo biti veći" od 21. do 25. svibnja 2019.
5.siječnja 2019.
održana je izborna skupština Udruge "Sveta Veronika" na kojoj su izabrani za predsjednicu Vesna Jagić, Ivan Delić za dopredsjednika i Jadranka Matačić za tajnicu Udruge.

7. siječnja 2019.

Predsjednica Vesna Jagić je bila na sastanku s ravnateljem bolnice dr. Ervinom Jančićem na kojem je dogovoreno da će od sada sjedište udruge biti na adresi Andrije Štampara 3, u prostorijama Opće bolnice Karlovac.

Završeni su radovi na uređenju i opremanju prostora bolničke radionice. Lako nas je naći. U hodniku smo nadomak šaltera za centralno naručivanje. Zahvaljujemo g. Antunu Deliću i g. Daliboru Jurasu na izvođenju radova i Erste bank na poklonjenim policamaza prostoriju udruge i igračkama za djecu.
Zahvaljujemo i donatorima udruge u novčanim sredstvima: Mili Hećimoviću,Nevenki Lutz, Ivančici Lončarić, Nadi Beljan, Karlu Beljanu i Erste banci.
Udruga se javila na natječaj za financiranje projekta koji su raspisali Grad Karlovac, Gradska toplana  i Uniqa.hr. Nadamo se pozitivnim odgovorima.

Udruga je prijavila svoj projekt "Vrijeme je za priču" na natječaj Gradske toplane d.d.. Na istom natječaju je i dobila odobrenje za novčana sredstva. U utorak, 30. travnja 2019. godine je potpisan ugovor i nakon toga će sredstva biti uplaćena na žiro-račun Udruge. Projekt za koji su odobrena sredstva realizirat će se u periodu od rujna do prosinca ove godine.


SIJEČANJ i VELJAČA 2019


Čestitka: Svim našim korisnicima, zdravstvenom osoblju, suradnicima udruge, članovima i volonterima želimo sretnu 2019. godinu.

Zahvaljujemo svima u doprinosu realizacije humanitarne akcije karlovačkih glazbenika koji su dana 20.12. 2018. godine održali koncert s ciljem pomoći uređenja bolničke igraonice.

Prikupljeno je ukupno 5120,00 kn, a sredstva će biti namjenski utrošena za tu namjenu.

Aktivnosti volontera s djecom na odjelima će privremeno zastati dok se ovaj prostor ne uredi, što se nadamo da će biti riješeno tijekom siječnja.

Veseli činjenica da novi volonteri pristupaju udruzi koji žele biti Tete i stričeki pričalice u bolnici. Svima nama starijima i mladima koji smo se stavili u službu služenja potrebitima neka ova godina donese obilje blagoslova.


SVIBANJ I LIPANJ 2018

Proljetni mjeseci obiluju kreativnim aktivnostima koji su uz pripovijedanje priča, bajki i basni osnov rada s djecom.

Tijekom lipnja u dva navrata poplavio je prostor udruge u podrumskom prostoru stare zgrade bolnice, kojom prilikom nam je oštećen inventar i didaktika.

OŽUJAK I TRAVANJ 2018


Održana je redovna skupština udruge i najavljena je sljedeća 2019. god. izborna skupština.

Na bolničkim dječjim odjelima obilježen je blagdan Uskrsa i dekorirani su odjeli i dječji boravci.

U tijeku su građevinski radovi koji dijelom zahvaćaju i prostor udruge.


VELJAČA 2018

U tijeku su izrade izvješća rada za 2017. god. i pripreme za redovnu godišnju skupštinu udruge sredinom veljače 2018.

Narativno i financisko izvješće projekta "Igra u piđamama" predano je Odjelu društvenih djelatnosti Grada Karlovca.


SIJEČANJ 2018

Završio je ćetveromjesečni projekt teta pričalica u bolnici pod nazivom "Igra u pidžamama", u kojem su bili uključeni i volonteri Društva naša djeca i volonteri Osnovne škole Švarča na čemu im zahvaljujemo i želimo realizaciju još sličnih projekata na dobrobit bolničke djece.

Volonterske aktivnosti u radu s djecom se i nadalje provode angažiranjem članova i volontera udruge Sveta Veronika.

U tijeku su izrade narativnih, financijskih i godišnjih izvješća za proteklu godinu.

PROSINAC 2017

Sretan Božić i Novu 2018. godinu želi Vam udruga Sv. Veronika.

STUDENI 2017

Volonterske aktivnosti s djecom na odjelima se kontinuirano obavljaju od ponedeljka do petka. Pojedini volonteri dolaze na podnevne aktivnosti s djecom od 12 do 13h, a neki poslijepodne od 17 do 18h sukladno o mogućnostima nastave u školi, obvezama na radnom mjestu ili prisustvovanju studenskim predavanjima.

Posuđujemo štivo iz gradske knjižnice ili iz zbirke priča naše udruge.

U planu je popuniti našu zbirku novim sadržajima za djecu kao i stručnom literaturom za Tete pričalice u bolnici.

Realizacija projektnih aktivnosti nailazi na dobar prijem kod djece, njihovih roditelja, ali i zdravstvenog osoblja.

RUJAN I LISTOPAD 2017

Početkom rujna započela je realizacija novog projekta udruge "Igra u piđamama" što je slijed aktivnosti Teta pričalica u bolnici. Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom naša djeca uz podršku mladih volontera Osnovne škole Švarča i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić. U igri i pripovijedanju priča učestvuje 12 volontera naše udruge, 21 učenik škole i 10 članica DND, te je time osigurana provedba projekta svaki tjedan od ponedeljka do petka do kraja prosinca 2017.

Održan je i prvi sastanak projektnog tima gdje je dogovoren hodogram obveza.

Obavljena su dva ciklusa edukacija s novim volonterima u prostorijama udruge od strane koordinatorice projekta Vesne Jagić i voditeljice projekta Nade Beljan.

Na press konferenciji za novinare povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u prostoru Akvatike iskoristili smo medijsku pozornost i za naš zajednički projekt rada s djecom u bolnici u želji privlačenja novih volontera.

SVIBANJ I LIPANJ 2017

Temeljem odluke gradonačelnika , a po natječaju akcije Grad prijatelj djece dobili smo 4500,00 kn za naš projekt Igra u piđamama.

Odlukom ravnatelja bolnice prim. Ervina Jančića, udruga je ponovno ponovno privremeno preseljena na drugu lokaciju do donošenja konačnog rješenja. S 3. kata bolnice (bivšeg odjela pulmologije) preselili smo u suteren iste zgrade u puno manji prostor i nadalje neprikladan za igru i druženje s hospitaliziranom djecom. Nadamo se kako će kroz godinu dana obećanje kako će udruga biti vraćena u zgradu gdje su i djeca

Udruga sveta Veronika je pozvana na učestvovanje na manifestaciji Evropskog dana mladih zajedno s ostalim karlovačkim udrugama na prostoru šetališta dr. Franje Tuđmana u Karlovcu. Događaj se odvija 3.05. 2017. od 9 do 13 h.

Čekaju se rezultati natječaja po akciji Grad prijatelj djece. Mi smo se prijavili s projektom "Igra u piđamama".


OŽUJAK I TRAVANJ 2017

Održana redovna godišnja skupština, deseta po redu. Predana su narativna i financijska izvješća.

Ravnateljstvo bolnice upoznato je sa zahtjevom udruge o vraćanju u prostor glavne zgrade bolnice zbog blizine djece koja bi tako mogla koristiti igračke, didaktiku i opremu u udruzi.

Predsjednica udruge Nada Beljan nazočila je dvodevnom edukativnom seminaru za Tete pričalice u Zagrebu. Po povratku dala je povratnu informaciju volonterima udruge sv. Veronika koji rade na sličnom projektu u karlovačkoj bolnici.

Udruzi su pristupile Andreja Mates i Nikol Bogdanović na kojoj odluci im čestitamo.

Svim našim članovima, volonterima i korisnicima čestitamo USKRS!


VELJAČA 2017

Aktivnosti s djecom na odjelima održavaju se 2 do 3 puta tjedno.

Skupština udruge održat će se 7. veljače 2017. u 15.00h na koju se pozivaju članovi udruge. Na skupštini bit će predočeno izvješće rada protekle godine i prijedlog plana rada za 2017.

SIJEČANJ 2017

U siječnju ne provodimo socijalizacijske aktivnosti s djecom na odjelima već se udruga bavi pisanjem narativnog i financijskog izvješća realiziranog projekta.

Vrše se ažuriranja podataka organizatora volontiranja i pripreme za skupštinu udruge koja se planira u veljači 2017.

PROSINAC 2016


Volonterske aktivnosti u prosincu usmjerene su pričanju prigodnih priča i izradi božićnih ukrasa kojima uređujemo dječje bolničke prostore.

Izdavačka kuća Naša djeca već devetu godinu zaredom slikovnicama daruju djecu za Božić i Uskrs na bolničkim odjelima karlovačke bolnice. Hvala im u ime sve djece koja su primila lijepi dar.


STUDENI 2016


Projekt se kontinuirano provodi na dječjim bolničkim odjelima na način kako volonteri uspijevaju, na najbolji mogući način, transportu potrebne opreme i igračaka umanjiti značaj. Naime prostor udruge sa svim potrebnim rekvizitima za rad s djecom nalazi se u jednoj zgradi, a djeca u drugoj bolničkoj zgradi. Kišne, hladne dane zamijenit će uskoro snježne pahuljice, pa ćemo i dalje prenositi stvari dok se ne pronađe prikladnije rješenje.

Volonteri se pripremaju za radionice s puno pažnje i raznovrsnom ponudom priča i igara. Pripremat će i skromne poklone sv. Nikole za male bolesnike .

Krajem listopada uključila se u projekt nova volonterka Valentina Gambiroža kojoj želimo uspješan rad.

LISTOPAD 2016


Četvero volontera prošlo je edukaciju za animatore djece u bolnici tako da nas je sada ukupno 18 - ero koji će sudjelovati na projektu do Božića. Čestitamo Nadi, Emi, Lei i Bojanu koji su prošli edukaciju i izrazili želju za volontiranjem u našoj udruzi. Projekt se provodi u suradnji sVolonterskim centrom, Gradskom knjižnicom i Društvom naša djeca.

RUJAN 2016


U pripremi je realizacija provedbe 4 mjesečnog projekta Ps....t ide priča. Održan je sastanak volontera i određeni članovi projektnog tima. U izradi je tisak promiđbenog letka i izrada 10 komada zaštitne odjeće za volontere u bolnici.Kontaktirano je s gradskom knjižnicom, Droštvom naša djeca i Volonterskim centrom koji su podrška u ovom projektu. U projektu će učestvovati 20-tak volontera koji bi od ponedeljka do petka bili animatori i pripovjedači na dječjim odjelima.

Krajem rujna bit će intervju i edukacija s novim volonterima.

24. 09. 2016. održava se sajam udruga u Karlovcu gdje ćemo i mi učestvovati, a ujedno istog dana imamo najavljen posjet mladih Frame koji će zajedno s našim volonterima animirati djecu u bolnici.

SRPANJ I KOLOVOZ 2016


Održana je redovna godišnja konferencija u organizaciji Društva naša djeca u Klaićevoj klinici u Zagrebu s temom Bolnička skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kojoj je nazočila Nada Beljan, predsjednica udruge.
U vremenu od 16.6 do 2.7. 2016. preseljen je krupni i sitan inventar udruge iz Gornje bolničke zgrade niskog prizemlja u Donju bolničku zgradu na treći kat. U selidbi su pomagali djelatnici tehničke službe bolnice na čemu smo im zahvalni i naši volonteri. Prostor je po izjavi v.d. ravnatelja prim. dr. Jančića samo privremeno rješenje do ponovnog vraćanja u gornju bolničku zgradu gdje će udruga  biti u blizini dječjih odjela.
Održan je sastanak s volonterima u novom prostoru udruge i dogovoreni su termin za nastavak ljetnog volontiranja .
Udruga će prodajnom izložbom učestvovati na manifestaciji Dana grada Karlovca gdje će imati postavljen štand na Trgu bana Josipa Jelačića u dane 11, 12 i 13. 7. 2016.

TRAVANJ, SVIBANJ I LIPANJ 2016Udruga je prošla na natječaju grada Karlovca za udruge s projektom Pstt.....ide priča za koji su osigurana sredstva za tromjesječni projekt od rujna do prosinca 2016. godine za edukaciju volontera, nabavu zaštitne odjeće i materijala za kreativne radionice u visini 5500,00 kn.

Planirane aktivnosti volontera s djecom na odjelima odvijaju se temeljem zdravstvenih mogućnosti djece i mogućnostima volontera koji poklanjaju svoje slobodno vrijeme djeci u bolnici.

Udruga Sveta Veronika u svibnju je uključena u akcije Hrvatska volontira i manifestaciju Karlovački vrtuljak 2016.

OŽUJAK 2016


Udruga je predala financijsko izvješće o primicima i izdacima za 2015. godinu za što smo zaprimili potvrdu.

U tijeku je pripremanje projektne dokumentacije udruge za Natječaj Grada Karlovca "Grad prijatelj djece".

Tajnica udruge Nevenka Lutz sačinila je zapisnik s naše 9. redovne skupštine koji će biti predan Uredu državne uprave.

U tijeku je prikupljanje članarine od članovankoji nisu nazočili skupštini.

Aktivnosti s djecom se odvijaju po ustaljenom rasporedu volontera s naglaskom dolazećeg blagdana Uskrsa. Uredit će se prigodnim sadržajima dječji odjeli i čekaonice.

VELJAČA 2016


U dopisu Grada Karlovca koji je raspisao natječaj za udruge stoji da su sredstva za 2016. godinu odobrena braniteljskim udrugama, udrugama koje se bave žrtvama obiteljskog nasilja, beskućnicima, invalidima, gluhima i slijepim, a za potrebe udruge koja se bavi djecom nisu jer nismo u kategoriji prioritetnih skupina. Žalimo zbog takve odluke, ali nastavljamo sa volontiranjem i radom koliko nam za to budu dozvoljavale prilike.

Najavljena je rekonstrukcija prostora kojeg koristimo u bolnici za igru i druženje s bolesnom djecom. Postoje naznake da ćemo se morati iseliti iz istog za potrebe širenja hematološkog odjela. Bit će nam interesantna ova godina!

Dana 15. 02. 2016. godine održana je godišnja skupština udruge na kojoj smo donijeli odluku o povećanju naše članarine s 30 na 50 kn, kako bi barem tako popravili financijsku situaciju i održavali hladni pogon udruge. Od 17 članova udruge, nazočilo je 12 članova.


SIJEČANJ 2016Udruga je predala sva narativna i financijska izvješća za realizirana tri projekta u 2015. godini. Također je predana projektna dokumentacija za javni natječaj grada Karlovca.  Prijavili smo se s projektom "Igre i priče u pođamama" koji je slijednik projekta "Teta pričalica" iz 2014. i 2015. godine. Čekamo rezultate tog natječaja.

Provjerom je utvrđeno da smo tijekom protekle godine imali 28- ero volontera na realizaciji naših projekata koji su ukupno ostvarili 851 volonterski sat. Možemo biti ponosni na tu činjenicu kojom pokazujemo našu socijalnu osjetljivost za potrebite. Bravo mi!

PROSINAC 2015

Volonteri nastavljaju aktivnosti s djecom , dekoriraju dječje odjele i dječje sobe.

Odjel pedijatrije dobio je povelju Odjel prijatelj djece. Svečanosti su nazočili ministar zdravlja dr. Varga , predsjednik koordinacione komisije za dobivanje povelje dr. Grgurić, osoblje bolnice, predstavnik udruge sv. Veronika i društva naša djeca Karlovac.

Sv. Nikola prišuljao se svakom krevetiću bolesne djece. Pričaju se priče, igraju društvene igre, slušaju dječje skladbe, posprema se i očekuje rođenje " malog djeteta ".

Volonteri su ostvarili volontersku nagradu odlaskom vlakom u Zagreb gdje su razgledali Muzej za umjetnost i obrt te prošetali kroz zagrebačku božićnu bajku tkzv. Advent u Zagrebu.STUDENI 2015

Predsjednica udruge Nada Beljan i volonterka Katja Unković prisustvovale su edukaciji Strateško planiranje u udrugama koje je bilo organizirano kao jednodnevno predavanje u Ozlju.

U suradnji s Volonterskim centrom Karlovac udruga sv. Veronika  je primila 5 novih volonterki.

Pozdravljamo u našim redovima nove volonterke : Nadu Seljan, Danijelu Marčetić,Tatjanu Erdeljac,Željku Petković i Marinu Felić.

U Projekt "Teta pričalica u bolnici " dosad je uključeno 23 ero volontera. 


LISTOPAD 2015

 Udruga nastavlja s projektom Teta pričalica u sklopu kojeg volonteri pričaju djeci priče i pohode u Zagrebu poučne radionice za izradu jednostavnog nakita za djecu.

U Karlovcu je održan sajam udruga na kojem naša udruga nije učestvovala zbog kišnog i hladnog vremena.


RUJANJ 2015

Udruga radi na projektu "Pripovijedač/ica priča u bolnici"  što nailazi na dobar prijem kod djece, roditelja i zdravstvenog osoblja.

U tijeku su pripreme za nastup naše udruge na sajmu udruga 26.9.2015 . Udruga će imati postavljen prodajni štand s krpenim igračkama, zajedno sa ostalim gradskim udrugama pa pozivamo građane na razgled i kupnju.

LJETO 2015

Udruga je prošla na gradskom natječaju  s projektima.
Tijekom tri ljetna mjeseca relizirati će se projekt " Hranimo se zdravo " a početkom rujna i projekt " Teta pričalica u bolnici " 2.dio.


SVIBANJ 2015

Udruga će biti uključena u manifestacije Karlovački vrtuljak, Majski dani zdravstvenih djelatnika , Hrvatska volontira i Dani otvorenih vrata udruga.

Još uvijek se očekuje povratna informacija o prolaznosti naših projekata na natječaje Grada Karlovca, Karlovačke županije i HEP-a.Inače, volonterka naše udruge Katja Unković je prisustvovala dvodnevnom seminaru u Ozlju, edukacija pisanja projektnog prijedloga i financijskog plana što će pomoći radu naše udruge .


TRAVANJ 2015

Nemamo povratnih informacijama o rezultatima natječaja za udruge od strane Grada Karlovca i Karlovačke �upanije.

Volonterka udruge Katja Unković prisustvovala dvodnevnom seminaru u Ozlju vezano za podno�enje projektnih prijedloga i financijskih obrazaca. Seminar je bio u organizaciji Zaklade za civilno dru�tvo - Istra.

Ured Dr�avne uprave u Karlovcu izdao je na�oj udruzi Rje�enje kojim se odobrava upis  dopuna i promjena Statuta udruge jer smo isti uskladili s novim Zakonom o udrugama.Uz osnovnu djelatnost provođenja psihosocijalne podr�ke hospitaliziranoj djeci dodana je gospodarska djelatnost udruge koja se odnosi  na prodaju vlastitih proizvoda na malo prodajom na sajmovima i �tandovima, organizacijom predavanja i lutkarskih predstava. Ostvarena dobit koristit će se za unapređenje osnovne djelatnosti.

Imenovana osoba za zastupanje udruge kao i eventualni likvidator udruge za razdoblje 2015-2018 je Nada Beljan, predsjednica Udruge.

O�UJAK 2015

U tijeku su natječaji za udruge na koje i na�a udruga sprema projekte.
Gospodarska djelatnost udruge regulirana je Dopunama Statuta kroz odr�avanje tečajeva �to ćemo započeti s organiziranjem tečajeva decapauga , salvetne tehnike za volontere, članove udruge i zaposlenike bolnice.

Udruzi su pristupile volonterke Kristina Vrdoljak i Katja Unković.

VELJAČA 2015

4. veljače 2014. odr�ana je u prostoru Opće bolnice Karlovac 8. redovna i 2. Izborna Skup�tina Udruge na kojoj su izabrani  : Nada Beljan za predsjednicu udruge, Ivan Delić za dopredsjednika, a Nevenka Lutz za tajnicu udruge. Svi troje su i ranije obna�ali iste funkcije u udruzi. Na sjednici je od 16 članova udruge bilo  nazočno 10 članova udruge. Done�ene su Dopune i izmjene Statuta udruge sukladno novom Zakonu o udrugama. Prihvaćena su izvje�ća rada za proteklo razdoblje te usvojen Plan rada i Financijski plan za naredno razdoblje.

SIJEČANJ 2015


7.1.2015. dostavljeni su podaci  Ministarstvu socijalne politike i mladih za realiziranih 599 h od strane ukupno 23 volontera.Volonteri po prvi put dobivaju svoje volonterske knji�ice.

U tijeku je usklađivanje statuta Udruge sv. Veronika s Zakonom o udrugama, sačinjavanje narativnog i financijskog izvje�ća za proteklu godinu te pripreme za Izbornu skup�tinu u veljači 2015.

Jednodnevna prodajna izlo�ba u bolnici uprihodila je 1360,00 kn �to će biti utro�eno za redovnu djelatnost udruge.


PROSINAC 2014

20 volontera učestvovalo je u tromjesečnom projektu tkzv. " Tete pričalice u bolnici ".  Udruga sv. Veronika se i ovim putem javno zahvaljuje na po�rtvovnom radu, kreativnosti i doprinosu vrijednim volonterima. Bili su to : Ljiljana Crevar, �eljka Filković, Vesna Jagić, Sanda Kosanović, Sabina Furač, Katarina �egina,Jadranka Matačić,Suzana Pribanić,Nada Beljan, Maja Relić, Sanja Samar�ija,Kre�imir Radočaj, Anamarija Novosel, Kroacija �ojat, Monika Trupković, Sabrina Hribar, Viktorija Paljug, Klotilda Tonković, Ines Hacmanjek i Lea Mrkonja.

Udruga je organizirala izlet za volontere u park prirode Kamačnik u Gorskom kotaru i dru�enje.

Volonterizam je i dalje u akciji te se nastavlja s prosinačkim aktivnostima s djecom u bolnici kroz kreativne radionice, obilje�avanje blagdana Sv. Nikole, Sv. Lucije, Adventa i Bo�ića. Prigodno će se urediti prostori odjela i dječjih bolničkih čekaonica.

Predsjednica udruge nazočila je edukaciji  u Volonterskom centru u Karlovcu o pisanju potvrda o stečenim  kompetencijama volontera .


STUDENI 2014

Na zagrebačkom groblju Mirogoj predsjednica udruge zapalila je svijeću i polo�ila cvijeće pok. dr Veri Kokot , biv�oj �efici odjela dječje kirurgije karlovačke bolnice.

Aktivnosti volotera teku po planiranom rasporedu pričanja priča s prigodnim igrama i radionicama. Provedbi projekta Tete pričalice u bolnici pristupile su studentice Kroacija i Anamarija koje se uhodavaju s volonterima du�eg sta�a.

Kako se tromjesečni projekt bli�i kraju razmi�ljamo o prigodnim priznanjima volonterima za nesebičan rad ali i o mogućnosti natavka rada na ovom krasnom projektu ukoliko naravno pronađemo sponzora za na�e aktivnosti s djecom u bolnici.

LISTOPAD 2014


Udruga je učestvovala na Sajmu udruga u Karlovcu čime je javnosti predočila svoj rad. Predsjednica udruge Nada Beljan, nazočila je savjetovanju  u ZG povodom novog Zakona o udrugama koji je stupio na snagu  1.10. 2014.

Od 6 do 14.listopada obilje�ava se Dječji tjedan u čemu učestvuje i na�a udruga svojim aktivnostima s djecom u bolnici.


RUJANJ 2014

Zavr�ilo je ljetno volontiranje u bolnici, a nakon odr�anog sastanka 1.09.2014. s članovima i volonterima udruge sv. Veronika dogovorene su aktivnosti u novom projektu " Teta pričalica u Općoj bolnici Karlovac".

U vremenski trezor Zagrebačke banke pohranjen je na čuvanje Spomenar udruge sv. Veronika kojim su dokumentirane sedmogodi�nje aktivnosti udruge s hospitaliziranom djecom.�elimo da ga za 100 godina preuzme ravnatelj karlovačke bolnice u nazočnosti predaka dana�njih volontera čiji su podaci navedeni u prilogu.

Na poziv Organizacije časopisa Udruga, na�a udruga će poslati  predstavnike na seminar o dopunama i izmjenama Zakona o udrugama koji će se odr�ati 17.9. 2014 u Zagrebu u hotelu Westin od 16,30 do 20,30 h.

Na poziv Grada Karlovca i udruge Carpe Diem na�a udruga će se odazvati Sajmu udruga u Karlovcu 27.9.2014, subota od 9 do 13 h.

SRPANJ I KOLOVOZ 2014

Volonterski Centar Karlovac dobio je od na�e udruge popis volontera koji se diči brojkom od 16 osoba različitog spola, uzrasta i zanimanja.Na�i volonteri nastavljaju provoditi aktivnosti i tijekom ljeta s hospitaliziranom djecom.Pridru�ile su nam se i dvije učenice , Sabrina i Monika, iz Gimnazije.

Odazivamo se na pozivu Odjela dru�tvenih djelatnosti za obilje�avanje Dana grada Karlovca te ćemo pripremiti prodajnu izlo�bu za dan 13.7.2014. od 18 h na otvorenom prostoru Trga bana J. Jelačića gdje će se inače odvijati centralna rođendanska proslava.

LIPANJ 2014

Volonteri s dugotrajnim volontiranjem potpisuju prve volonterske ugovore. Novi volonteri polako se uhodavaju uz starije. Odr�ane su planirane aktivnosti udruge vezane uz događaj Karlovački vrtuljak.Udruga je nastupila i na manifestaciji Karlovačke promenade u gradu.

Karlovačka �upanija podr�ala  projekt udruge vrijedan 9000,00 kn , " Teta pričalica u bolnici " s 4000,00 kn te će se udruga morati  pobrinuti za ostatak financijskih sredstava. Kelteks donirao  1000,00 kn na čemu smo im zahvalni. Ovaj bi projekt započeo u rujnu 2014 a njegovo trajanje je dijelom uvjetovano prikupljanjem ostatka potrebnog novca.

Predstavnice udruge Ivančica Lončarić i Nada Beljan nazočile su svečanoj konferenciji  u Zagrebu, Dječja bolnica u Klaićevoj,povodom 15. godi�nje trajanja akcije  " Za osmijeh djeteta u bolnici " koja se nastavlja provoditi s novim zahtjevima prema osoblju  koje radi s hospitaliziranom djecom.Tijekom lipnja planiraju se jedna do dvije tjedne aktivnosti s djecom.

SVIBANJ 2014

U aktivnosti rada udruge uz prethodne tri volonterke, Klotildu, Leu i Ines, prijavile su se i nove, Sanja i Maja. �elimo im dobrodo�licu i uspje�an rad.

Tijekom svibnja obilje�it ćemo Dan obitelji i Dan nepu�enja uz na�e redovne aktivnosti pričaonica priča, likovne aktivnosti i igranja s djecom.

Sudjelovat ćemo dramskom igrom Izmi�ljamo priču na događaju Karlovački vrtuljak i učestvovat ćemo na promo �tandu u sklopu Karlovačke promenade u gradu.

Od ukupno 700 udruga koliko ih ima u gradu Karlovcu sredstva će dobiti 51 udruga. Mi nismo među tim sretnicima iako smo se natjecali s dva projekta. Čekamo rezultate �upanijskog natječaja gdje je konkurencija jo� veća.

Uprihodili smo 800 kn na uskr�njem �tandu u bolnici za �to smo u visini 700kn kupili potrebne didaktičke igračke koje su nam nedostajale. Zahvaljujemo se na�oj donatorici gđi Martini Ti�ljar Delić iz udruge Novo sunce.

U izradi su prvi volonterski ugovori za na�e dugogodi�nje volontere.

TRAVANJ 2014

Dva predstavnika na�e udruge nazočila su Info danu u Slunju kada su se predstavljali aktualni natječaji Zaklade Zamah.

Predsjednica udruge nazočila je seminaru u Zagrebu zajedno sa predstavnicima Dječjeg odjela na�e bolnice. Seminar je bio u organizaciji Saveza Dru�tva na�a djeca, a na kojem su bili predstavnici sedam bolnica čiji odjeli nisu do�li do povelje Odjel-prijatelj djece. Nadamo se da će se to uskoro dogoditi na na�em dječjem odjelu.

U aktivnosti rada udruge uključile su se dvije volonterke iz Ekonomske �kole te volonterka iz Dnevnog boravka za starije osobe.

Čekaju se rezultati natječaja za podne�ene prijedloge projekata Gradu i �upaniji.

O�UJAK 2014

Odr�ana 7. po redu godi�nja skup�tina, podne�ena narativna i financijska izvje�ća udruge za 2013. i  dogovorene aktivnosti s većim volonterskim zamahom u 2014.

Udruga se javila na ukupno tri natječaj Grada i �upanije za financijsku potporu u projektima u 2014.

Dječja knji�evnica �eljka Horvat Vukelja posjetila djecu Odjela za dječje bolesti.

Odr�an sastanak s članovima i volonterima udruge u vezi dopuna Zakona o volontiranju .

VELJAČA 2014

Volonteri udruge provodit će kreativne aktivnosti s djecom dva puta tjedno.

Obilje�it će se dan bolesnika, Valentinovo te radionice prigodnog ukra�avanja dječjih bolničkih boravaka.

U tijeku je izrada godi�njeg izvje�ća rada za proteklu godinu i plana rada za 2014. godinu, kao i pripreme novih volonterskih ugovora temeljem dopuna Zakona o volontiranju i pripreme za redovnu godi�nju skup�tinu udruge.

Prdsjednica udruge je nazočila treningu o Mened�mentu volontiranja kojem se prvi dio odvijao 1 i 2.2 2014. godine u prostoru Centra za mlade u Karlovcu, a slijedi i 2. modul 8. i 9. 2. 2014.

 

SIJEČANJ 2014

 

Svim ljudima dobre volje �elimo mir i blagoslov u 2014. godini.

S 31.12. 2013. zavr�ili su tromjesečni projekti udruge sv. Veronika za koje su podne�ena i financijska izvje�ća donatoru Gradu Karlovcu. Tijekom siječnja 2014. nastavlja se kreativan rad s hospitaliziranom djecom, dva puta tjedno.

PROSINAC 2013

 

Zavr�io je projekt "Prijatelj mi je u bolnici", a traje jo� projekt "Pogodi koliko te volim".

Prosinačka dru�enja volontera i hospitalizirane djece traju od sv. Nikole do Bo�ića.

Dramska dru�ina udruge sv. Veronika daje 7.12.2013. godine u 9 h igrokaz "Gdje je moja čizmica" na Odjelu za dječje bolesti. Nakon predstave slikovnice donira izdavačka kuća Na�a djeca iz Zagreba, a slatki�e Dru�tvo na�a djeca Karlovac i Grad Karlovac.

 

 

 

STUDENI 2013

 

I u studenom se provode projekti "Prijatelj mi je u bolnici" i "Pogodi koliko te volim". Realizacija projekata nailazi na dobar prijem kod hospitalizirane djece, roditelja i zdravstvenog osoblja.

 

Članice udruge sv. Veronika polo�ile su cvijeće i zapalile svijeću pok. dr Veri Kokot na groblju Mirogoj u ime udruge i djelatnika odjela dječje kirurgije Opće bolnice Karlovac.

 

Članice udruge pohodile su radionicu oblikovanja peru�ine u organizaciji Presvetog Trojstva u Karlovcu.

 

LISTOPAD 2013

 

Uz projekt "Prijatelj mi je u bolnici" započeo i projekt "Pogodi koliko te volim" koja su oba psiholo�ka podr�ka hospitaliziranoj djeci i njihovim roditeljima tijekom trajanja bolničkog liječenja.

Odabirom tematskih slikovnica pribli�iti će se djeci razumijevanje emocija od raspona tuge i bijesa do ljubavi i dječjih prava.

 

Udruga sv. Veronika učestvovala je na Sajmu udruga u Karlovcu.

 

RUJAN 2013

 

Započela je provedba projekta "Prijatelj mi je u bolnici" koji je zami�ljen kao psiholo�ka potpora hospitaliziranoj djeci. 

 

Udruga sv. Veronika pozvana je učestvovati na sajmu udruga u Karlovcu 29.09.2013. na koju će se odazvati prezentacijom radova članova udruge.

 

SRPANJ I KOLOVOZ 2013

 

Projekt Zavr�en je projekt Zdravo jesti - zdravo rasti u kojem je odrađeno 8 socijalizacijskih aktivnosti s hospitaliziranom djecom i tom priliokom im je kroz edukativnu igru i radionice pribli�en problem pretilosti, anoreksije, bulimije i brze prehrane. U tijeku je izrada narativnog i financijskog izvje�ća za taj projekt kojeg je financijski podr�ala karlovačka �upanija.

 

Članovi i volonteri udruge su u tijeku priprema za obilje�avanje Dana grada Karlovca 13.07.2013. na kojoj će manifestaciji na�a udruga nastupiti u partnerstvu s udrugom �areni svijet, a bit će odr�ana klaunska predstava za djecu grada i likovna aktivnost izrade dječje čestitke gradu za rođendan.

Pozivamo roditelje i djecu na prostor trga bana J. Jelačića, subota 13.07.2013. od 10 do 12 h.

Preuzmi letak

 

LIPANJ 2013

 

Projekt zdravo jesti zdravo rasti ulazi u zavr�nu fazu te su u pripremi izrade naraivnog i financijskog izvje�ća za Grad Karlovac. U sklopu projekta kupljena su dva trokrilna ormara za didaktiku i igračke. Udruga sv. Veronika zahvaljuje �pelić prometu na prijevozu, a Mladenu Jagiću na volonterskom radu za sastavljanje namje�taja.

 

Predstavnici udruge bili su na javnom potpisivanju ugovora za financiranje projekta udruge od strane Grada Karlovca za projekte " Pogodi koliko te volim ", za odobrenih 3000,00 kn te za projekt " Prijatelj mi je u bolnici ", za odobrenih 5000,00 kn.

 

U tijeku su pripreme udruge za obilje�avanje Dana grada Karlovca 13.07.

 

SVIBANJ 2013

 

Projekt Zdravo jesti - zdravo rasti u�ao je u drugi mjesec provedbe i nailazi na dobar prijem kod hospitalizirane djece i njihovih roditelja.

 

Udruga sv. Veronika predstavit će se na Karlovačkom vrtuljku sredinom svibnja 2013. u organizaciji Dru�tva na�a djeca Karlovac s radovima nastalim na likovnim i eko radionicama u bolnici na temu obitelji.

 

Udrugu od travnja 2013. mo�ete naći i na facebook-u.

 

TRAVANJ 2013

Udruzi su od strane karlovačke �upanije odobrena sredstva u visini od 5000,00kn za projekt Zdravo jesti zdravo rasti, zami�ljen kao edukativni program za hospitaliziranu djecu od 3-12 god. u cilju upoznavanja s namirnicama zdrave prehrane i borbe protiv pretilosti, anoreksije i bulimije. U sklopu projekta bit će realizirana nabava dijela namje�taja za pospremanje didaktike u bolničkoj igraonici.

Sretan Uskrs svima!

Uređeni su bolnički dječji prostori prigodnim uskr�njim dekoracijama kao i izlog trgovine Mura , Karlovac u Radićevoj ulici.Trodnevna prodajna izlo�ba članova udruge i volontera sv. veronike u Općoj bolnici Karlovac uprihodila je 1140,00 kn koja će sredstva biti namijenjena za kupnju likovnog materijala za nastavak kreativnih radionica s djecom u bolnici.Zahvaljujemo kupcima i donatorima koji su posjetili �tand udruge sv. Veronika.

 

Klaun udruge �areni svijet uključen u aktivnosti volontiranja u bolnici.Volonteri Medicinske �kole uključeni u kreativne radionice u bolnici.

 

Udruga predala projekt " Pogodi koliko te volim " na natječaj Grada Karlovca za financiranje projekata udruga civilnog dru�tva u kojem se kroz kreativno edukativne radionice za djecu i roditelje �eli istima pomoći u no�enju s emocijama tuge, boli i bijesa.

O�UJAK 2013

Predsjednica udruge sv. Veronika prisustvovala sastanku u Komori medicinskih sestara Hrvatske u vezi poziva na suradnju s udrugama iz područja zdravstva. Rad udruge sv. Veronika pohvaljen je na sastanku kao primjer dobre prakse. Moguća suradnja udruge i Komore vidi se za sada u radu priloga udruge za časopis Puls, namijenjenom pacijentima.

Udruga sv. Veronika predala je financijska izvje�ća Uredu za dr�avnu reviziju, a ovjerene zapisnike s redovne skup�tine, izvje�ća rada i plan rada za 2013. u Uredu dr�avne uprave.

Započela suradnja dviju udruga, udruge sv. Veronika i udruge �areni svijet koja je odr�ala prvu predstavu Klaunovska posla u bolnici.

VELJAČA 2013

4.2.2013. godine na dan sv. Veronike odr�ati će se redovna godi�nja skup�tina udruge na koju se pozivaju članovi, stručni suradnici udruge, predstavnici bolničkih dječjih odjela, ravnatelj bolnice te predstavnici Udruge Jak kao Jakov i Dru�tva na�a djeca s kojima udruga sv. veronika surađuje na projektima.

Otvoren je javni natječaj Karlovačke �upanije za podno�enje projektnih prijedloga udruga na koji se redovito prijavljuje i udruga sv. Veronika.

 

SIJEČANJ 2013

Pripremaju se podaci za godi�nje izvje�će rada za 2012. godinu.

Članovi udruge i stručni suradnici odradili su ukupno 80 kreativnih radionica s hospitaliziranom djecom u 2012. godini.

Dječji odjeli i čekaonice dječjih spec. ambulanti prikladno su dekorirani bo�ićnim i zimskim sadr�ajima.

PROSINAC 2012

5.12. 2012. s početkom u 16,30 h na odjelu za dječje bolesti dramska dru�ina udruge dat će igrokaz za hospitaliziranu djecu "Čizmica sv. Nikole".

13.12.2012. s početkom u 17.00h ista će predstava biti u �itnoj kući, za djecu grada Karlovca.

18. i 19. 12. 2012. Prodajna izlo�ba udruge u Općoj bolnici Karlovac.

Voditelji godi�njih projekata pripremaju narativna i financijska izvje�ća za projekte financirane od strane Grada Karlovca i Karlovačke �upanije.

STUDENI 2012

Predstavnice udruge sv. Veronika i glavna sestra dječje kirugije Opće bolnice Karlovac polo�ile su cvijeće i upalile svijeće na groblju Mirogoj za pokojnu dr. Veru Kokot.

Projekt �kola i pred�kola realizira se utorkom i četvrtkom. Izvoditeljice su �eljka Filaković i Ljiljana Crevar.

Projekt igra i ma�ta mogu sva�ta ide srijedom, s naglaskom ovog mjeseca za oblikovanjem glinom. Izvoditeljice su Suzana Pribanić i Nada Beljan.

Započele su dramske probe članova udruge sv. Veronika i Dru�tva na�a djeca, igrokaza Čizmica sv. Nikole. Premijera predstave bi trebala biti 5.12.2012. godine za djecu bolnice.

LISTOPAD 2012

Udruga sv. Veronika prezentirala je svoj rad na Sajmu udruga u Karlovcu.

Od 1. do 7.10. 2012. godine obilje�ava se Dječji tjedan u Republici Hrvatskoj, udruga će organizirati svakodnevne aktivnosti s hospitaliziranom djecom Opće bolnice Karlovac.

Projekt �kola i pred�kola ide dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, s izvoditeljicama �eljkom Filaković i Ljiljanom Crevar, a projekt Igra i ma�ta mogu sva�ta, ide dva puta tjedno, ponedeljkom i srijedom, s izvoditeljicama Sabinom Furač, Jadrankom Matačić, Vesna Jagić i Sanda Kosanović.

RUJAN 2012

Projekt "�kola i pred�kola" započeo je s realizacijom 4.09.2012. godine i odvijati će se dva puta tjedno s hospitaliziranom djecom.

Projekt "Igra i ma�ta mogu sva�ta" nastavlja s realizacijom i odvijati će se jednom tjedno.

LIPANJ, SRPANJ, KOLOVOZ 2012

4.6. 2012. je odr�an sastanak stručnih voditelja kreativnih radionica za rad s djecom u bolnici prilikom čega je dogovoreno ljetno volontiranje u Općoj bolnici Karlovac.
 U lipnju počinje projekt udruge sv. Veronika u partnerstvu  s udrugom Jak kao Jakov  i koji nosi naslov Karlovac - moj grad. Radovi koji će nastati na radionicama s bolničkom djecom biti će predstavljeni i prodavani na izlo�bi povodom dana grada 13. 7. 2012 a sredstva će biti namijenjena za skrb i liječenje onkolo�kog malog pacijenta s područja grada Karlovca.
U lipnju počinje i projekt Igra i ma�ta mogu sva�ta koji će se kroz  kreativne radionice osna�ivati djeca na liječenju u na�oj bolnici.

SVIBANJ 2012

Udruga sv. Veronika pro�la na javnim natječajima Grada Karlovca s projektima �kola i pred�kola koji započinje 1.9.2012.  i  trajati će tri mj. i s projektom Karlovac moj grad koji započinje s 15.6.2012. i zavr�ava s 13.7.2012 za rođendan grada Karlovca. Udruga je provela anketiranje zdravstvenog osoblja odjela za dječje bolesti, dječje kirurgije i orl odjela o razini zadovoljstva rada udruge sv. Veronika u vezi čega će biti izrađena analiza kvalitete i procjena potreba u radu s hospitaliziranom djecom.

TRAVANJ 2012

Uskr�nja prodajna izlo�ba biti će 2.4. 2012. postavljena u holu Opće bolnice Karlovac u vremenu od 9 do 17 h na koju su pozvani djelatnici bolnice i građanstvo.
Dana 16.4. 2012. u prostoru udruge u 17 h će biti organiziran sastanak sa  članovima udruge sv. Veronika i njezinim suradnicima vezano na zavr�enu edukaciju člana udruge o pisanju projekata prema EU.

O�UJAK 2012

Gradu Karlovca predana su dva projektna prijedloga za ostvarivanje financijske pod�ke projektima " Zdravo jesti - zdravo rasti " i " �kola i pred�kol u bolnici". Projekt "Znam- ozdravit ću" , je poslan na natječaj RTL humanitarne udruge koja poma�e djeci. Dva predstavnika udruge sv. Veronika prisustvuju devetodnevnoj edukaciji za pisanje projekata prema Eu.

VELJAČA 2012

Udruga sv. Veronika se programom pod nazivom " Igra i ma�ta mogu sva�ta " prijavila na natječaj Karlovačke �upanije koja će dodijeljivati financijska sredstva za rad udruga u tekućoj godini. U izradi su i dva manja projekta kojim se udruga �eli prijaviti na natječaj Grada Karlovca za dobivanje sredstava za rad.2012aj Karlova

Udruga sv. Veronika se programom pod nazivom " Igra i ma�ta mogu sva�ta " prijavila na natje

 

SIJEČANJ 2012

od 17.siječnja započelo novo volontiranje članova udruge sv. Veronika s dva tjedna dolaska k hospitaliziranoj djeci.


Predstavnici na�e udruge učestvovati na predavanjima udruge Stope- udruge za inkluziju i kreativan razvoj koja će se odr�ati u Karlovcu u prostoru centra za mlade, s temama Znakovni jezik za bebe i Kori�tenje dramskih elemenata u terapiji u dane 21.01. i 28. 01. 2012.

 

 

PROSINAC 2011

Tijekom prosinca dramska dru�ina udruge sv. Veronika nastupa sa lutkarsko dramskim igrokazom Vile i vilenjaci Dubovca 4.12.2011 u 10,30 h na pozornici kina Edison,
 5.12.u vrtiću Grabrik u 9 h,
 7.12. u vrtiću Gaza u 9,30 h,
 9.12. u  vrtiću Dubovac 9,30 h
13.12.2011 u 17 h za malu �kolu vrtića grabrik
21.12. 2011. u 9,30 h u gradskoj knji�nici ivan Goran Kovačić.

Članica udruge �eljka Filaković bo�ićnim ukrasima i jaslicama uredila izlog trgovine "Mura" u Karlovcu, Radićeva ulica.

STUDENI 2011

Dana 9.11.2011. ekipa OTV-a snimila u prostoru bolničke igraonice prilog o radu udruge sv. Veronika prilikom čega su o va�nim projektima udruge i radu s djecom u bolnici govorile voditeljice projekata u proteklih 5 godina Ljiljana Crevar, Vesna Jagić, �eljka Filaković i Nada Beljan. Prilog će biti emitiran na programu Jabuke dana 22.11 2011. u 17 h.

LISTOPAD 2011

Udruga sv. Veronika učestvovala na 3. sajmu udruga u Karlovcu. Obilje�en Dječji tjedan s djecom u bolnici u suradnji s udrugom "Jak kao Jakov" i osnovnom �kolom �varča.Listopadske aktivnosti s djecom u znaku su jeseni i dana kruha.
U rad udruge uključeni novi volonteri prof. Sabina Furač i prof. Katarina �egina.
 

RUJAN 2011

Tijekom srpnja i kolovoza volonteri udruge sv. Veronika su dva puta tjedno odr�avali socijalizacijske aktivnosti s hospitaliziranom djecom . Uz pomoć učenika Medicinske �koleo obojano je i oslikano je 12 drvenih stolica za djecu koja dolaze u  čekaonicu specijalističkih ambulanti a ujedno su oslikani i prozori na istoj čekaonici.Udruga poma�e Odjelu za dj. bolesti u akciji " Za osmijeh djeteta u bolnici ".
 1. 9. 2011. starta tromjesečni projekt " Radost stvaranja " koji je zami�ljen kao podr�ka u liječenju djece.Projekt vode odgojitelj Ljiljana Crevar i dipl. učitelj �eljka Filaković.

SRPANJ 2011

Predstavnici udruge učestvovali na Hand made festivalu koji se odr�ao u subotu 25. lipnja 2011. godine u Karlovcu u organizaciji udruge "Domaći" iz Karlovca i koji je bio relativno slabo posjećen.

LIPANJ 2011

Zainteresirani članovi udruge sv. Veronika predstaviti će se svojim radovima na Hand made sajmu u Karlovcu koji će se odr�ati koncem lipnja 2011.
Lutkarsko dramski igrokaz" Vile i vilenjaci Dubovca " uspje�no je nastupio na sajmu vlastelinstva u Karlovcu pred dječjom publikom i odraslima i dobio dobre kritike.

 

SVIBANJ 2011

Udruga Ozana iz Zagreba dana 6.svibnja slavi 20. rođendan te su na proslavu pozvani i predstavnici na�e udruge.
Lutkarska dru�ina udruge sv. Veronika premijerno će izvesti dana 9. svibnja u 11 h, igrokaz Vile i vilenjaci Dubovca za hospitaliziranu djecu Opće bolnice Karlovac i djecu djelatnike bolnice u prostoru stručne biblioteke u bolnici.
Dana 10. svibnja 2011. u 10 h odr�ati će se ista predstava i u atriju starog grada Dubovca za �kolsku djecu O.�. Dubovac.
Ovom predstavom se udruga uključuje u akciju " Gradovi prijatelji djece ".

 

TRAVANJ 2011

Grad Karlovac i za sada tvrtka Alstom financijski će podr�ati lutkarsko dramski igrokaz " Vile i vilenjaci Dubovca " u organizaciji udruge sv. Veronika, koji će se prikazati djeci u bolnici, djeci �kolskog uzrasta grada Karlovca u obilje�avanju manifestacije " Gradovi prijatelji djece "
 Dramska probe članova udruge i vanjskih suradnika su dva puta tjedno u bolnici, a premijera se očekuje početkom svibnja 2011.

O�UJAK 2011

Udruga počela s dramskim probama Vila i vilenjaka Dubovca te je na jednu od proba osobno do�ao prof. Vladimir Per�in i predstavnice Odjela za dru�tvene djelatnosti grada Karlovca.

Predana je projektna dokumentacija udruge sv. Veronika za projekte " Radost stvaranja " i " Vile i vilenjaci Dubovca " na natječaj grada Karlovca koji će financirati udruge civilnog dru�tva u 2011. god

Dana 1. 3. 2011. odr�ana je  izborna skup�tina udruge na kojoj su predlo�eni kandidati za predsjednika , dopredsjednika i tajnika  udruge Nada Beljan, Ivan Delić i Nevenka Lutz prihvatili mandat na 4 godine.Predstavnik gradskog poglavarstva , Odjela za zdravstvo i soc. skrb Bla�enka Presečan  pohvalila je  članove i  stručne suradnike udruge  za  rad  s djecom u bolnici.

 

VELJAČA 2011

Studenti zdravstvenog učili�ta iz Karlovca posjetili prostor udruge sv. Veronika gdje su bili upoznati s ciljevima rada udruge i njezinom djelatno�ću.

Zavr�io projekt "Tu sam" koji je bio financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Socijalizacijske aktivnosti s djecom bolničkih odjela idu jednom tjedno u dogovoru s de�urnim liječnikom ili gl. medicinskom sestrom odjela. U tijeku su pripreme za Valentinovo.
Članice udruge i vanjske suradnice pripremaju projektnu dokumentaciju za natječaj grada Karlovca koji će financirati projekte udruga u 2011. god.

SIJEČANJ 2011

Udruga sv.Veronika priprema projektnu dokumentaciju za natječaj financijske potpore udrugama Karlovačke �upanije.
Admin login